Musik För Alla i Sigtuna
Närradio - Underhållning - Allsång mm.
© Musik För Alla-Sigtuna 2022
Radio Sigtuna.
Närradiostationen som sänder över 88,2 MHz med 250W rundstrålande sändare från Sveriges första huvudstad.
Sigtunaortens Samlarförening.
Bildades redan 1978 av Börje Rydh och den dåvarande ordföranden Curt Ågstrand. Två år senare 1980 blev vi medlemmar i Nordstjärnan. Curt Ågstrand har nu avgått som ordförande och överlämnat klubban till Arne Andersson, en mycket kompetent ordförande enligt medlemmarna.
Husby-Ärlinghundra Märsta hembygdsförening.
Sedan 1972 har föreningen utan avbrott arrangerat hembygdens dag som en träff för medlemmar och hembygdsintresserade i och utanför Märsta. Husby skola inreddes som ett skolmuseum 1978 med skolmiljö från tidigt 1900-tal. Samlingarna omfattar nu cirka 700 föremål. Föreningen disponerar över ett omfattande bildarkiv med många tusen bildnegativ.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82
Sigtunahem, Boende med omtanke.
Sigtunahem är ett allmännyttigt bostadsföretag som är verksamt i Sigtuna kommun i norra Stockholms län. Sigtunahem äger och förvaltar cirka 5 445 lägenheter och bostäder i Sigtuna, Märsta, Valsta och Rosersberg. Bolaget ägs av Sigtuna kommun.
Sigtunahem hette tidigare Märstabostäder och har gått under namnet Sigtunahem sen 1971.
Sigtuna kommun.
I mer än tusen år har människor mötts i vår kommun. Det började med Kung Erik Segersäll som i sin ambition att skapa ett mälardalskt herravälde resulterade i att Sverige fick sin första stad, SIgtuna.På en plats i kommunen rör sig drygt 18 miljoner besökare på ett år. Platsen är Arlanda, nordens största flygplats.
PRO Märsta.
1957 när Märsta endast var ett stationssamhälle beslutade sig skomakaren Reinhold Engholm att kalla samman några pensionärskamrater för att försöka bilda en förening i Märsta kommun. 16 personer hörsammade kallelsen och dessa beslutade enhälligt att bilda föreningen. Vid årsskiftet 1957 / 1958 uppgick medlemsantalet till 57 stycken. PRO-Märsta är en lokal förening i PRO, Pensionärernas Riksorganisation, tillhörande Stockholms-distriktet. PRO har över 400.000 medlemmar varav drygt 800 i vår förening.
Danslyckan.
Dansföreningen Danslyckan bildades 3 februari 2002 i Marsgatans festlokal av några dansglada människor som plötsligt blivit föreningslösa. 2004 blev vi medlemmar i Svenska Dansförbundet, och därmed även i Upplands Danssportförbund, samt Upplands Idrottsförbund. Verksam-heten bedrivs i Märsta och Sigtuna med omnejd. Den består mest av kurser och träning i diverse danser, ex. Bugg, Gammaldans och Lindy hop. En och annan fest förekommer också. Vårt största arrangemang är Sigtunabuggen varje år.